Kleine Pelikaan of Roodrugpelikaan

_TVS1131Kleine Pelikaan of Roodrugpelikaan is de hele de dag bezig om zijn veren te poetsen in Safaripark Beekse Bergen, heel mooi om te zien.

(Pelecanus rufescens) is een soort uit de familie van de pelikanen De soort broedt in Afrika, het Zuid-Arabisch Schiereiland en Madagaskar in moerassen en ondiepe meertjes.

_TVS1130Hoewel de soort, zoals haar naam al aangeeft, een kleine pelikanensoort is is de spanwijdte van de vleugels nog altijd zo’n 2,4 meter. De veren van de kleine pelikaan zijn grijs met wat wit met een rozerode rug waaraan het zijn alternatieve naam te danken heeft. Het uiteinde van de snavel is geel en de krop is normaal gesproken grijs. Broedende volwassen exemplaren hebben lange veren op het hoofd.
Voortplanting Het nest van een kleine pelikaan is samengesteld uit een grote berg takken. Ze leggen 2 tot 3 eieren per keer.

_TVS1129Het voedsel van de kleine pelikaan bestaat meestal uit vis en amfibieën. Gewoonlijk gaan kleine pelikanen in groepjes op zoek naar voedsel. Jonge kleine pelikanen eten door hun hoofd diep in de krop van hun ouders te steken en de gedeeltelijk verteerde vis te pakken. Bron: Wikipedia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *