Vliegshow Gilze en Rijen 2014

_TVS7855

Vliegshow Gilze en Rijen 2014

Op vrijdag 20 juni 2014 en zaterdag 21 juni 2014 zijn er Vliegshows geweest op Vliegveld Gilze en Rijen, het is indrukwekkend om te zien hoe verschillende vliegtuigen prachtige  shows gave aan het publiek.

_TVS7943

Vliegbasis Gilze-Rijen opende 20 en 21 juni 2014 haar deuren voor iets bijzonders: Operatie Luchtsteun. Dit was de kans om de Koninklijke Luchtmacht van binnenuit mee te maken. De vliegbasis werd in 2 dagen tijd bezocht door 245.000 bezoekers.

_TVS8022

Op beide dagen verdrongen ver voor de opening om 8.00 uur vliegtuigspotters en luchtvaartenthousiasten zich voor de hekken om de beste plekken aan de startbaan te bemachtigen. De meesten van hen verbleven enkele dagen in de buurt van de vliegbasis om maar niets te hoeven missen van al het vliegend materieel.

_TVS8017

Een van de hoogtepunten was de Battle of Britain herdenkingsvlucht met een Lancaster-bommenwerper en 2 Spitfire-jachtvliegtuigen. Eveneens uit Groot-Brittannië was het beroemde demonstratieteam Red Arrows. Hoogtepunten uit eigen land waren de F-16 en Apache-demoteams, de Air Power-demonstratie, waarin het optreden in onder meer missiegebieden wordt nagebootst. Dat gold ook voor het voorvliegen van de splinternieuwe Boeing 787 Dreamliner van Arke en een MD-11, het KLM-verkeersvliegtuig dat binnenkort uit dienst gaat. In die laatstgenoemde zaten tientallen chronisch zieke kinderen die dankzij Stichting Hoogvliegers een dag hun ziekte konden vergeten.

Bron Ministerie van Defensie  Foto’s T.V.S.Fotografie

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *