Pater Pio bijeenkomsten

_TVS0171Sinds vele jaren is in onze Gerardus Majella kerk aan de Wassenaerlaan 32 te Tilburg een gedeelte ingericht als Piokapel en komen elke tweede dinsdag van de maand om 10.30 uur een grote groep mensen daar samen om eucharistie te vieren en pater Pio aan te roepen en hun verlangens en noden aan hem voor te leggen. Zij doen dit voor zichzelf, maar ook voor de kinderen, kleinkinderen en hun familieleden.

Sinds vele jaren is in onze Gerardus Majella kerk aan de Wassenaerlaan 32 te Tilburg een gedeelte ingericht als Piokapel en komen elke tweede dinsdag van de maand om 10.30 uur een grote groep mensen daar samen om eucharistie te vieren en pater Pio aan te roepen en hun verlangens en noden aan hem voor te leggen. Zij doen dit voor zichzelf, maar ook voor de kinderen, kleinkinderen en hun familieleden.

Wie is Pater Pio?

Pater Pio werd op 25 mei 1887 in Pietrelcina ( Zuid- Italië ) geboren en kreeg de namen  Francesco Forgione. In 1903 trad hij in bij de paters Kapucijnen in Benevento en werd in 1910 tot priester gewijd. Hij ging daarna als pater Pio door het leven. Later woonde hij in San Giovanni Rotondo, waar hij op 23 september 1968 gestorven is. Hij was toen 81 jaar. In de crypte van de kloosterkerk is hij begraven.

_TVS0182Zijn grote verering voor Moeder Maria, zijn liefde voor de zieke en lijdende medemens, zijn gave om zwaar lijden te door­staan en zijn strijd tegen zonde en kwaad maken van hem een geliefde heilige. Niettegenstaande zijn wankele gezondheid bereikt Pater Pio de leeftijd van 81 jaar. Uitgeput door zijn dagelijkse en langdurige biechtpraktijk, sterft hij op 23 september 1968. Op 2 mei 1999 verklaart Paus Johannes-Paulus 11 hem zalig en heilig op 16 juni 2002. Ook vandaag nog zijn vele mensen Pater Pio dankbaar genegen. Als man van gebed en getekend met de wondertekenen van Christus wijst hij ons nog steeds de weg naar de bronnen van het leven.

Zijn grote verering voor Moeder Maria, zijn liefde voor de zieke en lijdende medemens, zijn gave om zwaar lijden te door­staan en zijn strijd tegen zonde en kwaad maken van hem een geliefde heilige. Niettegenstaande zijn wankele gezondheid bereikt Pater Pio de leeftijd van 81 jaar. Uitgeput door zijn dagelijkse en langdurige biechtpraktijk, sterft hij op 23 september 1968. Op 2 mei 1999 verklaart Paus Johannes-Paulus 11 hem zalig en heilig op 16 juni 2002. Ook vandaag nog zijn vele mensen Pater Pio dankbaar genegen. Als man van gebed en getekend met de wondertekenen van Christus wijst hij ons nog steeds de weg naar de bronnen van het leven.

_TVS0188Ook u bent van harte uitgenodigd om met de vrienden en vriendinnen van pater Pio samen te komen om te bidden en te zingen, en zoals het hoort ook samen een kopje koffie of thee te drinken. Hopelijk tot een tweede dinsdag van de maand om 10.30 uur.

U bent hartelijk welkom.

_TVS0171

 

_TVS0194

_TVS0208

_TVS0218

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *