Koninginnenpage

koninginne007.1 ze had de rups in een bakje gezet met eten en een tak, na overleg heb ik de rups mee naar huis genomen omdat we vonden dat het beste zou zijn om de rups op een ander plek los te laten, maar op het moment dat we hem los zouden laten, zag ik dat de rups een lijn gespannen had om te gaan verpoppen, we laten de rups nu maar op dat zijn plek hangen, 2 dagen later was de rups een pop geworden, we proberen er te voor zorgen dat hij/zij in het voorjaar de wijde wereld in kan vliegen.

De koninginnenpage is één van de grootste vlinders die in België en Nederland wordt gevonden maar is hier geen algemene soort. In het grootste deel van westelijk en noordelijk Europa is het een zeldzame zwervende soort. De rupsen leven van verschillende schermbloemige planten en hebben een groene kleur en een opvallende tekening bestaande uit zwarte dwarsbanden op de lichaamssegmenten die worden onderbroken door oranje vlekken. De rupsen leven van planten die tot de schermbloemenfamilie behoren.

Bron: Wikipedia Foto’s T.V.S. Nature photography

Woensdag 25 augustus

Vrijdag 27 augustus, Hier kunt u zien hoe de rups een veiligheidsdraad heeft gespannen.

Zaterdagavond 28 augustus, Hij of zij heeft zijn jasje uitgedaan en is een pop geworden en nu moeten we wachten tot het voorjaar

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *