Bizons in Canada Elk Island park

Afbeelding-254

Bizons in Canada, een bezoek gebracht aan mijn Zus in Canada, ze woont vlakbij het Elk Island National park, als je daar doorrijdt over de Yellowhead Highway kom je zo af en toe een Bizon tegen of een hele kudde Bizons die de weg oversteken. klik op de kleine foto’s voor vergroting.

Afbeelding-256

Elk Island National Park ( Frans : Parc National Elk Island), is een van de 43 nationale parken en reservaten park beheerd door de Parks Canada Agency. Dit “eiland van het behoud” ligt 35 km ten oosten van Edmonton, Alberta langs de Yellowhead Highway , die bijna halveert het park. Het is Canada ’s 8 kleinste in de omgeving, maar grootste volledig omheind park, met een oppervlakte van 194 km ². Het park is representatief voor de noordelijke prairies plateau ecosysteem en als zodanig, de knop en een waterkoker landschap is een mix van inheemse zwenkgras grasland, esp park en boreale bossen. Als goed, Elk Island speelt gastheer voor zowel de grootste en de kleinste landzoogdieren in Noord-Amerika, het hout bizons en dwergspitsmuis.

Afbeelding-127

Elk Island National ParkIn het vroege post- Contact geschiedenis, werd het Beaverhills gebied vooral gebruikt voor de commerciële jacht. Dit leidde tot over-jacht en de virtuele eliminatie van bever uit het gebied door de jaren 1830 en van grote hoefdieren door de jaren 1860. Het gebied werd toen waardevol voor hout tot 1894, toen brand geveegd door het gebied. In 1899, de federale overheid aangewezen het gebied de ” Cooking Lake Forest Reserve “. Maar terwijl het woud beschermd was, het deed weinig om de eland, elanden en herten bevolking te beschermen. Dus, in 1906, vijf mannen uit Fort Saskatchewan voren $ 5000 gebracht en een petitie van de federale overheid voor het opzetten van een eland heiligdom, noemde het “Elk Park”. Elk Island Park werd later federale park de status toegekend in 1913, en vervolgens aanwijzing als een officieel Nationaal Park onder de Nationale Parken Act die door het doorgegeven Canadese parlement in 1930.

DSCN0484

Bizon in de Island National Park Elk

Elk Island National Park heeft een prominente geschiedenis in grote hoefdieren behoud. Reeds in 1907, de Canadese regering kocht een van de laatste en grootste overgebleven raszuivere vlaktes bizon, de Pablo-Allard kudde, uit Montana. Dicht bij 400 bizons werden naar Elk Island verscheept als tijdelijke waystation totdat de omheining op het Park van Buffels in Wainwright werd voltooid. In 1909 werd het hek afgewerkt en 325 bizons werden verplaatst naar Buffalo National Park. Echter, 50-70 bizons ontdoken vangen en werden de voorouders van de huidige veestapel in Elk Island National Park. In 2007 waren er naar schatting 425 vlaktes bizon in Elk Island.

DSCN0435

In de late 19e eeuw, op slechts 300 houten bison bleef wereldwijd, bijna uitsluitend in Wood Buffalo National Park . Tijdens de jaren 1920, werden 6000-7000 vlaktes bizons ook verplaatst naar Wood Buffalo National Park. Deze bizons waren niet alleen besmet met brucellose en tuberculose , waarin het hout bizonkudde besmet, maar het hout en vlakten ondersoorten ook kruisten , en dus werd gedacht dat hout bizons waren volledig uitgestorven door de jaren 1940. In 1957, echter, een ziekte-vrij, hout bizonkudde van 200 werd ontdekt in de buurt Nyarling rivier in Wood Buffalo National Park. In 1965, 23 van deze bizons werden verplaatst naar de zuidkant van Elk Island National Park en vandaag blijft daar als het meest genetisch zuivere hout bison overgebleven. In 2007 werd de houten bison bevolking in Elk Island National Park geschat op 315.

Afbeelding-252

In 1951, werd een replica van een pionier hut gebouwd in het park om de eer Oekraïens-Canadezen die het gebied een pionier. Deze replica, die bekend staat als de Oekraïense Pioneer Huis, was het eerste museum of historische site ooit gewijd aan de Oekraïense immigratie in Canada. In 1993 werd het uitgeroepen tot een Classified federale monumentenlijst door de federale overheid.Pelikanen in het Park

Elk Island is de thuisbasis van de dichtste bevolking van hoefdieren (hoefdieren) in Canada. Een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder vlaktes bizons , hout bizons , elanden , elanden , white-tailed deer , herten , coyotes , en bevers zijn het hele jaar door bewoners, evenals meer dan 250 vogelsoorten die gevonden kunnen worden in het park op verschillende tijden van het jaar. Meest opvallende hiervan zijn de Roodhalsfuut , Amerikaanse Witte Pelikaan , Dubbel-kuif Aalscholver , Blauwe reiger , Red tailed Hawk , Amerikaanse roerdomp en de Zwaan van de Trompetter

Bron Wikipedia Canada. Foto’s Tonnie Verheijden