Woestijnbuizerd

Foto’s uit de oude doos van een dagje uit met Interpolis, tijdens een vogelwandeling met de Valkenier en zijn Woestijnbuizerd door de bossen van Schaluinen.

Woestijnbuizerd.

Voorkomen: 
Midden- en Zuid-Amerika
Gewicht:
Rond de 1 kg.
Spanwijdte:
Tot 1.20m.

Woestijnbuizerds zijn geliefd om mee te jagen. Ze jagen op diverse soorten prooi en zijn in vergelijking met andere roofvogels sociaal. Deze vogels kunnen goed “volgen” , mits hiertoe getraind: ze vliegen naar een boom en wachten tot de valkenier voorbij loopt voordat zij naar een volgende boom vliegen. Zo blijven ze tijdens het jagen altijd binnen zichtafstand van de valkenier en hebben ze zelf een goed overzicht op de omgeving. Ze leven in het wild soms in grotere groepen. Bron www.gaiazoo.nl

 

1 reactie

    • Tiny op 6 oktober 2012 om 20:13

    Mooie foto’s !
    De eerste is mooi met de weerspiegeling in het oog.
    Groetjes

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.