Witkraag IJsvogel

Afbeelding-164.1Deze foto van de Witkraag IJsvogel heb ik een Dierenpark in Spanje genomen, het is een (Todiramphus chloris).

De witkraagijsvogel (Todiramphus chloris) is een wijdverspreide ijsvogelsoort die voorkomt van Noordoost-Afrika via Zuidoost-China, de Filipijnen, Indonesië tot in Nieuw-Guinea en Australië. Van deze ijsvogel worden door de IOC 50 verschillende ondersoorten onderscheiden.

Afbeelding-164Uiterlijke kenmerken

De witkraagijsvogel is een gemiddeld grote ijsvogel die zo’n 22 tot 29 centimeter lang kan worden en een gewicht van 50 tot 90 gram kan bereiken. De kleuren van de veren variëren per ondersoort. De kleur van de bovendelen varieert van blauw tot groen, terwijl de onderzijde meestal wit of vaalgeel is. Ovallend is verder de witte kraag rond de nek. Sommige ondersoorten hebben een witte of vaalwitte gekleurde streep ter hoogte van de ogen. Andere soorten hebben weer een witte plek tussen de ogen en de snavel. Het bovendeel van de grote snavel is zwart. De onderzijde vaalgeel.
De vrouwtjes zijn gewoonlijk groener van kleur dan de mannetjes. Juveniele exemplaren zijn valer van kleur dan volwassen exemplaren en vertonen schubachtige schakeringen op de nek en borst. Bron: Wikipedia

1 Reactie

  1. Mooi zeg, vroeg me al gelijk af waar je deze op de foto had gezet.
    Een kennis van me die in Wedde woont heeft er een bij haar in de buurt. Zo mooi, ze had een foto gemaakt, waar je jaloers op word.
    Gezellig weekend en groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *