Pimpelmees in de sneeuw

_TVS1627Pimpelmees in de sneeuw het was vandaag extra druk met vogels vanwege de sneeuw 12 verschillende vogelsoorten heb ik vandaag geteld het viel wel op dat er heel vinken aanwezig waren.
Het pimpelmeesje en twee Merels hadden het heel druk met ’n appeltje.

_TVS1608Veldkenmerken:
11,5 cm Opvallendste kleuren blauw en geel. Kleine beweeglijke mees. Kruin, vleugels en staart blauw, oorstreek wit, bovendelen groen en onderdelen geel. Zwarte omlijning van blauw en wit op kop geven kenmerkende uitdrukking. Zwarte lengtestreep over buik, maar minder duidelijk dan bij Koolmees. Juvenielen in zomer en vroege najaar zijn vager gekleurd, met blauwe delen van adulten groeniger en geel vager. Buiten broedseizoen vaak samen met andere mezen. Vaak in steden en dorpen, waar vooral in nestkasten wordt gebroed.

_TVS1628Geluid:
Veel variatie. Kenmerkende zang helder ’tsie tsie tsie tirrrr’. Roep ’tsie’, ’sisisi’ en hardere roepen die op die van Koolmees lijken.

_TVS1626Voorkomen:
Algemeen. Hoofdzakelijk standvogel, maar noordelijke populaties trekken. Bron: Wikipedia

2 Reacties

  1. Is een mooi en slim vogeltje, zie hier heel veel koolmezen, heel af en toe een pimpeltje, normaal wel,maar nu er sneeuw ligt niet. Vreemd. HIer ook allerlei soorten in de tuin.
    Geweldig leuk om te fotograferen.
    Groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *