Groenlingen

_TVS3803Groenlingen zijn al weer een paar dagen weer in de buurt, de Groenlingen zijn nu mooi op kleur en heb alleen het mannetje goed kunnen fotograferen want ze zijn erg schuw.

De bouw van de Groenling is nagenoeg gelijk aan die van de vink, maar door het groene verenkleed van met name met het mannetje is de groenling onmiskenbaar. In de winter bevinden zich nog bruine randjes aan de veren, zodat het groene verenkleed ’s winters minder opvallend is. Gedurende de winter slijten de randjes van de veren, zodat in het voorjaar het zomerkleed weer zichtbaar wordt. De groenling is behalve aan de kleur ook goed te herkennen aan de typerende zang, die regelmatig in een zangvlucht voorgedragen wordt. Door de groengele vleugelranden en de gele staartzijden is de vogel ook in de vlucht goed te herkennen.

_TVS3804In de winter trekt een deel van de populatie weg, maar tegelijk overwinteren vogels uit het noorden in Nederland, zodat het aantal vogels min of meer constant blijft.Foto’s T.V.S. Bron: Vogelvisie.nl

 

1 Reactie

  1. Mooi zijn ze hè en inderdaad kan niet missen qua kleur.
    Heb ze hier de hele winter niet gezien, tot voor een week terug.
    Nu zijn ze iedere dag wel in de tuin..maar ben nu voer aan het minderen, ga afbouwen nu. Ze mogen nu zelf gaan zoeken ;-)
    Groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *